realitatea tv online

Misiunea postului Realitatea TV

Misiunea postului Realitatea TV

Misiunea postului Realitatea TV este aceea „de a respecta nevoia de informație a publicului său”.Principiile care le ghidează demersul jurnalistic sunt obiectivitatea, acuratețea și profesionalismul, iar valorile sunt adevărul, curajul, sinceritatea și responsabilitatea socială, concretizată în campanii și proiecte.
După cum este spus pe pagina Despre noi de la Realitatea.net, caracteristicile știrilor transmise de Realitatea TV sunt:
  • relevanța
  • proximitatea (temporală și spațială)
  • diversitatea
Telespectatorii joacă un rol foarte important în activitatea de la Realitatea; ei sunt invitați să comenteze pe site-ul realitatea.net știrile, cele mai bune comentarii fiind transmise pe post. De asemenea, Realitatea TV a înființat serviciul „Martor ocular”, care colectează fotografii și filme făcute de telespectatori și trimise la Realitatea.
Realitatea TV a făcut atât acte de caritate, ca teledonul organizat împreună cu World Vision, cât și diverse campanii care să rezolve nevoile cetățeanului de rând (xenofobia, taxele prea mari, etc.), câștigând astfel încrederea publicului.

Jurnaliștii reprezentativi

Printre jurnaliștii reprezentativi ai Realității TV se numără: